ŽIVLJENJEPIS

Nejc Lavrenčič je glasbeno šolanje začel v razredu Tatjane Dvoršak na Srednji glasbeni in Baletni šoli Maribor. Kasneje sta ga pod svoje okrilje sprejeli tudi pianistki Marina Horak in Saša Gerželj-Donaldson.

 

Na Tekmovanje mladih slovenskih glasbenikov (TEMSIG 2005) je Nejc prejel 3. nagrado v klavirskem duetu in 2006 na Mednarodnem tekmovanju Davorin Jenko kot solist osvojil 2. nagrado.

Snemal je za RTV Slovenija in igral v koncertnih hišah in dvoranah kot so Kennedy Center of Performing Arts v Washington D.C., BOZAR – Palais des beaux-arts v Bruslju, Le Petit Palais v Parizu, Beograjska filharmonija (Srbija), Sant Pau Recinte Modernista in ESMUC – L’Auditori v Barcelona,  Freiman Hall v Ottawi (Kanada), Kleber Hall v Luxemburgu, Mim – Music Instrument Museum v Bruslju, Kraljevi konservatorij v Bruslju (Belgija), Stainway & Sons Centre v Antwerpnu, Glazbeni zavod Zagreb (Hrvaška), Glazbena Matica Zagreb (Hrvaška), Ljubljanska opera, Rdeča dvorana in Narodna galerija v Ljubljani, Unionska dvorana v Mariboru in drugod.

 

Študiral je pod vodstvom Aleksandra Madžar-a na Kraljevem konservatoriju v Bruslju (Belgija). 2012 je končal magisterij v razredu Jana Michiels-a. Junija 2014 je končal še svoj drug magisterij iz komorne glasbe. Med 2011 in 2013 je prejemal štipendijo belgijske vlade.

Oktobra 2011 je predstavljal “Evropsko prestolnico kulture Maribor 2012.” Ob tej priložnosti je v Bruslju izvajal dela slovenskih skladateljev, ki do takrat v Belgiji še niso bila slišana.

Nejc je prejel nagrado »Dr. Roman Klasinc« ta posebne dosežke in kreativnost.

Od 2010 do 2014 se je izobraževal in specializiral v interpretaciji samospeva pod vodstvom Udo Reinemann-a in njegovih gostujočih mojstrov samospeva (Peter Schreier, Julius Drake, Helmut Deutsch, Mitsuko Shirai, Christianne Stotijn, Hartmut Höll, Ursula Kryger, Konrad Richter, Jascha Nemtsov, Sir Thomas Allen,  Maria Bayo, Wolfgang Holzmair, Ann Murray, Sergei Leiferkus, Michiel Tranchant, Jaroslav Mrazek, Joseph Breinl, David Selig and Markus Hadulla). V 2018 je bil izbran na prestižno poletno akademijo - Academie de Villecroze, ki so jo vodili Hedwig Fassbender, Anne le Bozec, Götz Payer in Mathias Hermann.

 

Nejc je aktiven kot solo pianist, komorni glasbenik in v samospevu.  Koncertno sodeluje z mednarodno priznanimi umetniki, kot so Sabina Cvilak, Marcos Fink, Mojca Vedernjak, Artur Rozek, Juliette de Massy, Cristina Segura Rodriguez, Katja Konvalinka, Soumaya Hallak, Magdalena Sas, Isabelle Dunlop, Luka Železnik, in drugi.

 

V 2015 je prejemal delovno štipendijo Ministrstva za kulturo Republike Slovenije za doprinos k ohranitvi in razvoju interpretacije samospeva v Sloveniji.

 

Poleg pedagoškega dela je tudi soustanovitelj in umetniški vodja Kulturno umetniškega zavoda PerArtem in koncertnega cikla Glas iz davnine v Ljubljani. Na privatni šoli v Ljubljani poučuje klavir, redno pa predava tudi na mojstrskih tečajih.

  • Facebook Clean
  • White YouTube Icon
  • White Instagram Icon